Tom Waes rijdt in een botsauto door Stad

Tipje in de inbox: “Tom Waes rijdt in een botsauto door Stad.” Dat zijn geen alledaagse berichten, integendeel zelfs. Alle reden om er eem in te duiken. Te beginnen bij Henri van Werkmeskerken, de man van de botsauto’s.

Precies een jaar geleden maakten wij een item met Henri. Geen idee of dat de redactie van Tom Waes heeft getriggerd, maar toevallig is het wel. Tegenwoordig heeft Henri meerdere botsauto’s en andere kermiskarretjes in de verhuur, ideaal voor toeristen om op een ludieke manier Stad te ontdekken. Of voor een reisprogramma met een van de meest favoriete acteurs en presentatoren van veel Nederlanders, ook al is het een Belg.

“Tom zat in de raketauto”

Henri bevestigt dat Tom op bezoek was in Stad. “We hebben samen vier uurtjes de stad door gecrost. Het was een toertje met drie kermisauto’s, hij zat in de raket.” Direct na de tour wordt Tom vervolgens op het terras van Huis de Beurs gespot met een verse pint bier. Volgens de overlevering heeft Tom in totaal zelfs vijf dagen met zijn crew rondgelopen in het Noorden en Stad. Vandaag zijn de laatste opnames en dan vertrekken ze weer naar België.

Volgens Henri komt de uitzending over Groningen ergens in september op tv. Maar dat kon de redactie niet bevestigen. “Eigenlijk willen we zo min mogelijk loslaten om de verrassing zo groot mogelijk te houden.”

Bron: www.sikkom.nl

Meer berichten