Henri rijdt in een botsauto door Groningen: ‘Een scootmobiel vind ik zo lullig’

Hij gebruikt de botsauto om zichzelf en andere mensen aan het lachen te maken. En vooruit, ook om meisjes te versieren. Afgelopen week nog reed hij in zijn botsauto door Vinkhuizen toen hij een prachtige meid bij de bushalte zag staan. ,,Heb je zin in een ritje in deze cabriolet?”

Er is nog een derde reden voor de botsauto. ,,Hou het er maar op dat ik soms moeite heb met lopen. Een scootmobiel vind ik zo lullig.”

Henri Wermeskerken rijdt in zijn botsauto door de Groningse binnenstad.

T-T-T-TURRRRRBOOOO

En wat is een botsauto zonder lawaai? ,,Ik heb een app met kermisgeluiden op mijn telefoon en die heb ik aangesloten op de speakers.” T-T-T-TURRRRRBOOOO horen de marktkooplui als Henri over de Vismarkt scheurt.

Hij kreeg het voertuig eind mei. Monteurs hadden het binnenwerk eruit gesloopt en vervangen door een scootmobiel.

Agenten willen op de foto

,,Hij rijdt maximaal 18 kilometer per uur”, vertelt Henri. ,,Maar de originele gleuf waar het botsautomuntje in ging zit er nog. Als ik daar een muntje in stop, is hij begrensd op 10. Dan mag zelfs een kind er in rijden.”

Niet dat hij nooit aangehouden is. ,,Maar tot nu toe heb ik geen problemen gehad.” BOA’s die vragen hebben stelt hij gerust en onlangs gingen twee agenten er zelfs mee op de foto.

Een vrouwenmagneet

En hoe ging het nou met die mooie meid die hij aansprak in Vinkhuizen? ,,Ze stapte in!”

,,Zou je trouwens nog willen opschrijven dat ik vrijgezel ben?”

Bron: www.ad.nl

Meer berichten